Blog

Nové články

:

Vše

Puchýře na nohou – prevence a jak se jich zbavit

Puchýře na nohou – prevence a jak se jich zbavit 6 minut čtení

Puchýře představují z pohledu lékařského banální zranění. Z pohledu někoho, kdo si zrovna plní jeden ze svých outdoorových snů, ovšem o žádnou banalitu nejde. Drobné poranění dokáže pořádně zkomplikovat život a v krajním případě může být i příčinou předčasného ukončení túry. Chceme něco takového zažívat? Nechceme! Co ale, když už k vytvoření nějakého takového puchýře dojde? Jak ho správně ošetřit? Anebo ještě lépe: Jak puchýřům úplně předejít? 

9. 10. 2023, HUDY tým

Saar Challenge – běžecký trail jímavou přírodou Žďárských vrchů

Saar Challenge – běžecký trail jímavou přírodou Žďárských vrchů

Třetí víkend v září je pro pardubické Huďáky už tradičně víkendem běhu. Koná se totiž kultovní sportovní akce Saar Challenge. Parádní běžecký běpočin odehrávající se v malebném prostředí Žďárských vrchů každoročně láká na přehlídku vymazlených trailových tras. Na své si přijdou nezlomní milovníci dlouhých běhů na 77 či 44 kilometrech, ale i rychlíci při klasickém terénním půlmaratonu nebo sedmikilometrovém sprintu. V Hlinsku zkrátka najdete všechno, co běžec potřebuje.

2. 10. 2023, Marek Žampach

Focení zajímavých jevů v přírodě

Focení zajímavých jevů v přírodě 4 minuty čtení

Navážeme na základní tipy pro focení v přírodě, které jsme si představili posledně. Tentokrát se zaměříme na focení za zajímavých atmosférických podmínek. Unikátní krajinářskou fotografii samozřejmě nevytvoříme za přímého slunce uprostřed dne. Mnohem zajímavější snímky na nás v přírodě čekají při východu či západu slunce, v noci nebo při nějakých specifických povětrnostních podmínek. Pojďme se podívat na nejzajímavější z nich!

25. 9. 2023, Jaromír Zaoral