Blog

Nové články

:

Vše

Podchlazení a omrzliny – jak jim předejít?

Podchlazení a omrzliny – jak jim předejít?

Především v zimním období je důležité vědět, jak se efektivně chránit před zimou a chladem. Nízké teploty s sebou přinášejí jistá nebezpečí. Ať už plánujete dlouhé procházky v přírodě nebo jen krátké výlety městem, informace o prevenci podchlazení a omrzlin mohou být životně důležité. V tomto článku najdete klíčové informace o tom, jak rozpoznat první příznaky těchto nebezpečných stavů, ale i jejich pokročilejší stádia. Dozvíte se, jakým způsobem se před nimi nejlépe chránit a co dělat v případě setkání s nimi. 

23. 11. 2023, HUDY tým

Pod pokličku – Kde se vlastně vzal HUDYsport?

Pod pokličku – Kde se vlastně vzal HUDYsport?

Každý fenomén má někde své ohnisko, každý proces měl původně někde své epicentrum, každá plodná složka života má někde své prapůvodní hnízdo. U HUDYsportu tomu není jinak. Jak asi správně tušíte, síť mnoha desítek prodejen po České a Slovenské republice také rostla postupně. Pojďme dnes tedy společně vysledovat „pramatku“ všech HUDY prodejen, tu první, jedinou prazákladní, od níž se všechno začalo odvíjet.

20. 11. 2023, René Kujan

Přechod Nízkých Tater – rady a tipy pro turisty

Přechod Nízkých Tater – rady a tipy pro turisty

Národní park Nízké Tatry se stejně jako jeho větší sourozenec rozprostírá v takzvaném Karpatském oblouku. Ten se nenachází pouze na Slovensku, ale táhne se přes Ukrajinu, Rumunsko a jeho nejzazší konec sahá až do Srbska. Krajina Nízkých Tater kombinuje skalnaté vrcholky podobné těm ve Vysokých Tatrách s lesy a travnatými kopci, jež naopak naleznete v Malé a Velké Fatře. Všechna tato pohoří můžete během dobré viditelnosti obdivovat z vrcholků Nízkých Tater měřících i přes dva tisíce výškových metrů.

15. 11. 2023, Tereza Jandová

Kam a kdy za nejnižšími teplotami v Česku?

Kam a kdy za nejnižšími teplotami v Česku?

Jsou lidé teplomilní a existují i jedinci, kteří rádi vyzývají nízké teploty na souboj. Vzdorovat nepřízni počasí je jejich kratochvílí a zároveň vhodnou příležitostí k otestování outdoorového vybavení. Zvládnu v zimě přespat venku bez stanu? Půjde pod širým nebem uvařit moje oblíbená polévka? Nepopraskají mi mrazem přezky na batohu? A hlavně – kde u nás potkám ty správné teploty, které mi vženou kroupy do očí?! Pojďte prozkoumat s námi!

14. 11. 2023, Jaromír Zaoral

Hřeby La Sportiva AT Grip pro běhání v zimě - návod

Hřeby La Sportiva AT Grip pro běhání v zimě - návod

Ačkoli jsou globální změny klimatu nevyzpytatelné, přeci jen už se i do našich končin plíživě zakrádají první mrazíky, teploty pod bodem mrazu. Pokud patříte k neochvějným příznivcům venkovních pohybových aktivit, jistě přemýšlíte, jak i za takových podmínek nepolevit. Jak si vyběhnout i v minusových teplotách, jak si zaběhat bezpečně, i když je třeba zrovna ledovka nebo promoklý povrch nepříjemně podkluzuje? 

10. 11. 2023, René Kujan