Blog

Nové články

:

Vše

Jak prát merino oblečení – péče a údržba

Jak prát merino oblečení – péče a údržba 4 minuty čtení

Snad každý, kdo si rád zasportuje, má v šatníku alespoň jeden kousek z vlny merino. A co si budeme povídat, kdo si jednou obleče merino, většinou nezůstane jen u jednoho trika. A není se čemu divit. Oblečení z merino vlny zkrátka nabízí skvělé funkční vlastnosti. Ale jak se o takové oblečení vlastně starat? Jak prát merino, jak jej sušit, žehlit, udržovat či skladovat? To si řekneme v tomto článku.

4. 4. 2024, Kateřina Ženíšková

NEMO Equipment – pro nás novinka, v Americe stálice

NEMO Equipment – pro nás novinka, v Americe stálice 3 minuty čtení

Americký výrobce NEMO je na českém trhu stále ještě trochu nováčkem. I tak si ale stihl dobýt významné postavení v povědomí naší odborné, outdoorové veřejnosti třeba svými karimatkami. Ve skutečnosti NEMO žádný nováček už dávno není. Ve své domovině značka oficiálně existuje od roku 2004 a z původní „garážovky“ a doslova „one-man-show“ se vypracovala ne na největší, ne na nejbohatší, ale přesto na nejprodávanější značku svého segmentu na americkém trhu. Kdo stojí za NEMO? A stojí jeho výrobky opravdu za to?!

2. 4. 2024, René Kujan

REPORTÁŽ: Millet Steep Camp 2024 – drsná krása hor

REPORTÁŽ: Millet Steep Camp 2024 – drsná krása hor 6 minut čtení

„Our contest to participate in the Millet x Polartec STEEP CAMP is over, the winners have been selected and congratulations, you are one of them!“ Touto větou to vše začalo. Málokdy někde soutěžím a snad nikdy jsem nic hodnotného nevyhrál, až na tombolu na mysliveckém plese. Teď se na mě však štěstí usmálo a byl jsem vybrán jako výherce přes HUDYsport. Steep skiing camp v Chamonix, pro dva, s guidama. 

27. 3. 2024, Alena a Jan Špičkovi