Blog

Nové články

:

Vše

Výšková nemoc – prevence, příznaky a řešení

Výšková nemoc – prevence, příznaky a řešení 4 minuty čtení

Výšková nemoc může postihnout kohokoli, kdo se vydá do vyšších nadmořských výšek, a je důležité být na ni připraven. V tomto článku se dozvíte, jak rozpoznat příznaky výškové nemoci, jak ji efektivně předcházet a jaké kroky podniknout v případě, že se s ní setkáte. Ať už jste zkušený horolezec nebo se chystáte na svou první vysokohorskou túru, naše rady vám pomohou zůstat v bezpečí a užít si své dobrodružství bez zbytečných komplikací.

29. 2. 2024, Miloš Bohoněk

Jak prát funkční oblečení a prádlo? Rady a tipy

Jak prát funkční oblečení a prádlo? Rady a tipy 5 minut čtení

Pokud rádi sportujete, tak se vám v šatníku zajisté hromadí sportovní oblečení. Pokládáte si otázku, jak správně prát funkční oblečení, aby si zachovalo své jedinečné vlastnosti a vydrželo vám co nejdéle? Zajímalo by vás, jakou teplotu praní zvolit, jaké prací prostředky použít a jak často byste měli své funkční oblečení prát? V následujícím článku se dozvíte tipy na péči o funkční oblečení, softshellové bundy a oblečení s membránou. A nakonec si řekneme, jak správně sušit a žehlit funkční oblečení, abyste předešli jeho poškození. 

20. 2. 2024, Kateřina Ženíšková

Jak se obléknout na lyžování

Jak se obléknout na lyžování 6 minut čtení

Ať už jsme začátečníci nebo zkušení lyžaři, správné oblečení je klíčem k našemu pohodlí a bezpečnosti na sjezdovce. V tomto článku se dozvíte vše o vrstvení oblečení, od výběru kvalitního termoprádla přes izolační vrstvy až po ochrannou lyžařskou bundu a kalhoty. Poradíme vám, jak vybrat materiály, které vás udrží v teple a suchu, a jaké doplňky byste neměli zapomenout. Připravte se na to, že vám ukážeme, jak si užít lyžování v maximálním pohodlí bez ohledu na počasí.

19. 2. 2024, Lukáš Vavrda

SEZNAM VĚCÍ PRO KEMPOVÁNÍ A POD STAN - RADY A TIPY

SEZNAM VĚCÍ PRO KEMPOVÁNÍ A POD STAN - RADY A TIPY 5 minut čtení

Chystáte se kempovat a potřebujete se ujistit, že s sebou máte potřebné campingové vybavení? V našem průvodci najdete kompletní seznam věcí, které byste měli zvážit při balení na dovolenou pod stan. Od vhodného oblečení a obuvi přes výběr stanu a věcí na spaní až po potřeby pro vaření a stravování v kempu. Nezapomněli jsme ani na hygienické potřeby a základní vybavení první pomoci, stejně jako na doplňkové vybavení, které vám usnadní život v přírodě.

19. 2. 2024, HUDY team

Polární záře – jev a jeho fotografování

Polární záře – jev a jeho fotografování 5 minut čtení

V posledním roce se v Česku objevila několikrát úžasná polární záře. Byly to noci, na které budou lidé u nás a vlastně v celé střední Evropě ještě dlouho vzpomínat! Měli jste to štěstí i vy? Ať už ano anebo ne, tento článek vám dá ty nejdůležitější tipy, jak polární záři v Česku příště neminout. A že další šance budou!  Slunce se totiž blíží své maximální aktivitě, která nastane někdy mezi koncem roku 2024 a začátkem 2026. Kromě pozorování polární záře u nás prozradíme také, kde v Evropě jsou nejideálnější podmínky pro pozorování tohoto úžasného fenoménu a přidáme také tipy na jeho focení.

19. 2. 2024, Jaromír Zaoral

Jak vystoupat na Wildspitze – rady a tipy

Jak vystoupat na Wildspitze – rady a tipy 7 minut čtení

Wildspitze je druhým nejvyšším vrcholem Rakouska a těší se velké popularitě. Není divu, je relativně dobře dostupná jak v létě, tak v zimě na lyžích, a přitom skýtá opravdu velehorský zážitek. Její vrchol vám totiž nabídne výhledy nejenom na celé okolní Ötztalské Alpy, ale za dobré viditelnosti jsou vidět i sousední Stubaiské Alpy, velká část Dolomit a nejvyšší hory Východních Alp Ortler a Piz Bernina. 

16. 2. 2024, Ondřej a Jiří Švihálkovi