Blog

Nové články

:

Vše

Recenze PLUM Skimo Tool – KPZ pro všechny skialpinisty a splitboardisty

Recenze PLUM Skimo Tool – KPZ pro všechny skialpinisty a splitboardisty

Skialpinismus nebo také „skimo“ z anglického ski mountaineering je bezesporu ušlechtilým koníčkem. A jelikož se odehrává v horách, je pro něj – stejně jako pro život sám – typické určité riziko. Třeba riziko selhání nějaké součástky naší skialpové výbavy. A protože by bylo škoda kazit si túru nebo hned celou dovolenou takovými malichernostmi, je dobré se na tyto eventuality připravit. Co třeba takovou skialpovou „krabičkou poslední záchrany“? 

14. 2. 2024, René Kujan

Dětské tábory – trend či přežitek?

Dětské tábory – trend či přežitek? 4 minuty čtení

Nabídky nejrůznějších dětských táborů se rojí před každými školními prázdninami. Možná váháte, zda i svoje potomky neposlat na jeden takový. Jak ale poznat ten správný a dobrý? S tím prvním vám určitě nejlépe pomůže malý svěřenec, to druhé si ověřte sami. Dobrý tábor poznáte podle myšlenek, na nichž je postavený, a podle zkušených, dlouhodobě dobře fungujících organizátorů. Více už o tom ale jeden z nejpovolanějších – tradiční organizátor zážitkových táborů pro děti. 

12. 2. 2024, Petr Jílek

Dálkové neboli nordické bruslení – tipy a triky od švédského průvodce

Dálkové neboli nordické bruslení – tipy a triky od švédského průvodce 5 minut čtení

Slyšeli jste někdy o nordickém bruslení? Jedná se o specifický druh bruslení na dlouhých nožích, které se přicvakávají na běžkařské boty. Nordické bruslení je populární zejména ve Skandinávii a v Nizozemsku. Tam se bruslí na zamrzlých jezerech, vodních kanálech a také na moři. V posledních letech se dálkové bruslení dostalo i do Česka a každý rok si nachází nové a nové příznivce. V tomto článku vám nordické bruslení představí Čech Jarda Zaoral, který žije dlouhodobě ve Švédsku a v okolí Stockholmu provádí turisty z celého světa v tamním nekonečném ledovém království.

6. 2. 2024, Jaromír Zaoral